تجهیزات آشپزخانه صنعتی

تجهیزات آشپزخانه صنعتی بسیار متنوع و کاربردی هستند و به منظور راحت تر انجام شدن کارهای آشپزی مربوط به سلف سرویس و کافی شاپ یا رستوران مورد استفاده قرار می گیرند. با به کار گیری تجهیزات آشپزخانه صنعتی در حال حاضر نیاز به نیروی کار کمتری بوده و بسیاری از فعالیت های مربوط به آشپزی توسط دستگاه های مختلفی در مدت زمان بسیار کمی انجام می گیرد. همچنین کیفیت آشپزی با تجهیزات آشپزخانه صنعتی پیشرفته بهبود یافته که باعث رضایت مشتریان نیز گردیده است. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع تجهیزات کاربردی آشپزخانه صنعتی آشنا کنیم.

انواع تجهیزات آشپزخانه صنعتی

تجهیزات آشپزخانه صنعتی در دسته بندی های کلی شامل تجهیزات آماده سازی، تجهیزات پخت و پز، تجهیزات سرو، تجهیزات شست و شو، تجهیزات حمل و نقل و نگهداری و تجهیزات برودتی تقسیم بندی می شوند. این مجموعه ها به دلیل تنوع بالایی که دارند شامل زیر مجموعه هایی نیز می شوند.

1.تجهیزات آماده سازی

از اصلی ترین تجهیزات مورد نیاز برای آشپزخانه صنعتی، تجهیزات آماده سازی آن است که قبل از خرید آن ها باید تحقیقات گسترده ای را انجام داد. زیرا این تجهیزات آماده سازی باید بر اساس نوع غذایی که قرار است پخت شود انتخاب شوند. از این تجهیزات قبل از شروع و آغاز به کار آشپزی استفاده می شود و باید مرغوب ترین و بهترین مدل این تجهیزات انتخاب و خریداری شود تا بتوان با کیفیت ترین غذا ها را طبخ کرد. از مهم ترین تجهیزات آماده سازی آشپزخانه صنعتی می توان از سماور، چرخ گوشت، سیب زمینی خلال کن، ترموس و سیخ گیر نام برد که انواع مختلفی دارند و براساس نوع آشپزخانه و غذاها، انتخاب می شوند.

2.تجهیزات پخت و پز

از کاربردی ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی که از دسته  تجهیزات کترینگ، کافی شاپ و تجهیزات فست فود محسوب می شود، تجهیزات پخت و پز است. این تجهیزات به منظور طبخ  انواع و اقسام غذاها و پیش غذاها به کار می روند و  اکثر تجهیزات پخت از جنس استیل ساخته شده اند. همچنین رویه اجاق ها و فرها نیز  از استنلس استیل که یک فولاد ضد زنگ است ساخته شده اند. انواع فر پیتزا، دیگ های پخت برنج، دیگ های پلوپز، سرخ کن، دم کن، دستگاه گریل، دیگ پخت خورشت، کباب پز، اجاق گاز و اجاق گاز فردار از مهم ترین وسایل پخت و پز آشپزخانه صنعتی هستند. توجه کنید که هر کدام از این وسایل دارای انواع و مدل های مختلف و متنوع و کارایی خاصی می باشند.

3.تجهیزات سرو

این تجهیزات در معرض دید و مورد استفاده مشتری هستند؛ بنابراین باید بسیار شیک و تمیز باشند و در انتخاب آن ها دقت زیادی داشت. همچنین تجهیزات سرو باید دارای جنس با کیفیتی باشند تا در هنگام استفاده مداوم و بیرون بردن آن ها از محل آشپزخانه دچار آسیب نشوند. استیل ضد زنگ متریالی بسیار عالی برای انتخاب تجهیزات سرو است زیرا شست و شوی راحتی دارند و در برابر ضربه و افتادن مقاوم هستند. از جمله تجهیزات سرو می توان به سینک، آبچکان، ترولی و ظروف سرو مانند بشقاب، لیوان، قاشق و چنگال از تجهیزات سرو اشاره کرد که باید دارای ظاهر زیبا و شیکی نیز باشند.

4.تجهیزات شست و شو

کاربرد این تجهیزات در آشپزخانه صنعتی برای شست و شو و تمیز کزدن ظروف و وسایل کثیف می باشد. این تجهیزاتو لوازم شست وشو مجهز به  محفظه حرارت و گرما بوده و قابلیت تنظیم مقدار آب درون آن ها و میزان حرارت را دارند. تعداد ظروف و مقدار کثیفی آن ها می تواند تعیین کننده میزان حرارت و آب درون آن ها باشد. استفاده از این تجهیزات نیاز به نیروی کار را کاهش داده و فضای آشپزخانه را زیباتر جلوه می دهد. انواع ماشین ظرفشویی صنعتی، سینک ظرفشویی و میز ظروف کثیف برخی از تجهیزات شست و شو هستند و قابل استفاده برای هر آشپزخانه صنعتی، کترینگ، رستوران و کافی شاپی می باشند.

5.تجهیزات حمل و نقل و نگهداری

این تجهیزات باید دارای استقامت و کیفیت و زیبایی بالایی بوده و هماهنگ با سبک رستوران و دکوراسیون آن خریداری شوند. انواع ترولی حمل دیگ و حمل بار از تجهیزات حمل و نقل و نگهداری هستند که باید مطابق با طراحی آشپزخانه و رستوران انتخاب و خریداری شوند.

6.تجهیزات برودتی

از مهم ترین تجهیزات مورد نیاز در آشپزخانه صنعتی، تجهیزات برودتی آن است که به منظور سرد کردن و منجمد کردن مواد غذایی خریداری می شود. برای مثال مواد غذایی و دسرها بعد از آماده شدن و قبل از سرو، باید بلافاصله سرد شوند، همچنین مواد غذایی که  پر مصرف اند و طول عمر بیشتری دارند باید درون تجهیزات برودتی نگهداری شوند. تجهیزات مانند تاپینگ، یخچال و فریزر صنعتی، یخساز و آب سردکن از جمله تجهیزات برودتی آشپزخانه صنعتی محسوب می شوند.